Netflix s'ha desplomat avui més d'un 20% a la borsa, després que ahir va anticipar una frenada en el nombre de nous abonats. En l'obertura de Wall Street, que s'ha iniciat a les 15.30 hores, els títols de la companyia queien més d'un 22%, fins a 387 dòlars, enfront dels 508,25 dòlars en què va acabar la sessió de dijous. A mitja tarda s'ha estabilitzat en un retrocés del 20%, i els 405 dòlars. La desconfiança dels mercats ha aparegut perquè la companyia preveu guanyar només 2,5 milions de nous usuaris aquest primer trimestre de l'any. Al principi poden semblar dades molt bones per a un gegant de l'entreteniment com Netflix, però els analistes havien pronosticat més de 5,9 milions i es tracta d'una xifra molt distant dels 3,9 milions d'abonats que va aconseguir durant aquest període el 2021. Segons Netflix, això s'ha produït perquè bona part de les grans estrenes previstes aquest trimestre, com la segona temporada de la sèrie Els Bridgerton, arribaran a la plataforma a finals del període, al mes de març concretament.

Tot i l'alentiment en la captació de nous clients, els ingressos de Netflix han crescut un 16%, fins als 7.710 milions d'euros entre l'octubre i el desembre, en línia amb les expectatives. El benefici per acció s'ha quedat en 1,33 dòlars, molt per sobre dels 83 cèntims per títol que esperava el mercat. Les accions de Netflix ja acumulaven descensos importants des de començaments d'any. Des de començament de mes, la valoració ha caigut un 15%, fins als 225.000 milions de dòlars. Però això era sense comptar amb la caiguda posterior a la presentació de resultats. Els analistes assenyalen que la companyia s'està enfrontant a un alentiment del creixement d'usuaris després del salt que va viure durant els confinaments derivats de la pandèmia de covid-19 i d'una competència més gran, amb plataformes com HBO, Disney+ o PrimeVideo d'Amazon, lluitant per aquest mateix mercat.

Mentrestant, en les noves sèries que està estrenant al gener s'apunten nous èxits, com ha estat el cas d'Archivo 81. Menys d’una setmana després d’incorporar-se al catàleg de Netflix, Archivo 81 ja es troba entre les sèries més vistes de la plataforma. A la majoria de ficcions els hi costa més arribar-hi quan no són noves temporades o títols molt esperats, però l’obra de Rebecca Sonnenshine s’ha convertit de seguida en un èxit. La sèrie narra la història d'un expert en restauració de cintes de vídeo que rep una oferta de feina força sospitosa: recuperar el metratge malmès d’un incendi a l’edifici Visser de l'any 1994 des d’una casa al mig del no-res. El metratge en qüestió és obra de Melody Pendras, una estudiant de postgrau que arriba al complex d’apartaments per realitzar-ne la història oral. És a través de la seva càmera que anem coneixent els veïns i els misteris d’aquest estrany edifici, alhora que l'expert descobrirà la connexió que hi té. Una altra de les apostes de la plataforma iniciada durant el període nadalenc va ser Don't look up, amb Leonardo DiCaprio i Jeniffer Lawrence.