Nestlé, el grup alimentari més important del món, eliminarà durant els propers 18 mesos cinc-cents llocs de treball a Suïssa, dins de l'àrea de tecnologies de la informació, amb l'objectiu d'accelerar la transformació digital de la companyia i aprofitar el seu centre tecnològic a l'estat espanyol.

En línia d'aquests canvis, Nespresso té la intenció d'establir centres operatius dedicats a Espanya i Portugal per aprofitar els hubs de Nestlé a les àrees de comerç electrònic i cadena de subministrament, a més de crear un centre per a l'excel·lència de les operacions de boutique a Itàlia. Això podria implicar, tot i la companyia no ho hagi explicitat, que els canvis podrien afectar positivament la seu espanyola, situada a Esplugues de Llobregat.

"Nestlé segueix totalment compromesa amb la seva seu a Suïssa. La relació entre Nestlé i Suïssa és mútuament beneficiosa i la companyia seguirà invertint al país", no obstant ha afegit la companyia.

El director general de Nestlé a Espanya, Laurent Dereux, va expressar la setmana passada que la crisi política a Catalunya arran de l’1-O no va suposar cap impacte negatiu en els resultats de la companyia.