Aquest dimecres neix el Khan, un nou token amb segell català. Concretament, aquest nou criptoactiu, propietat de Belobaba ofereix un dels primers fons d'inversió del món en criptoactius amb un token de seguretat regulat, que compta amb l'aval de la Comissió de Serveis Financers de Gibraltar. L'objectiu de Belobaba amb el llançament del Khan és que d'aquí a un any puguin estan gestionant 100 milions d'euros en criptoactius

De fet, el Khan el que ofereix són drets d’increment de capital als seus posseïdors i el seu valor de mercat està vinculat al NAV (Net Asset Valuation), és a dir al valor mitjà de totes les criptomonedes amb les quals treballarà. PEr tant, a la pràctica és un fons d'inversió basat exclusivament en criptoactius i la tecnologia blockchain, i això és precisament el que el fa diferent, ja que es tracta d'un dels primers fons d'inversió amb múltiples criptoactius del món.

El fons té el seu domicili a Gibraltar i la direcció de la companyia actua de manera independent, a més, per consolidar la seva seguretat, els estats financers, les 'wallets' i el càlcul del valor del token, es troben sota la responsabilitat d’una administradora de fons especialitzada que actua com a extensió del regulador.

El motiu pel qual el domicili és Gibraltar és perquè es tracta d'una jurisdicció britànica de dret comú amb un marc legal idoni per a la creació i administració de fons d’inversió, els títols valors dels quals s’hagin emès en forma de tokens utilitzant la tecnologia blockchain. Alhora, a Gibraltar, regulador, inversors i empresaris poden navegar per la criptoeconomia, sota el paraigua de normes clares i amb la màxima protecció. Des del fons Belobaba han detallat que es tracta d’un token destinat a inversors acreditats o experimentats.

Exposar-se a les criptomonedes de manera regulada

Des de Belobaba, el seu president, Lluís Mas, assegura que el Khan “és una innovació des del sector dels criptobancs per exposar-se al mercat criptogràfic de manera regulada i responsable, intel·ligent i agressiva, respecte fons actuals”. En aquest aspecte Mas destaca que, al principi, el trading es realitzarà en un mercat primari on en pocs mesos tindrà una liquiditat 24/7, i en borses especialitzades per aquest tipus de tokens com per exemple, les borses de Gibraltar, de Malta i del Japó. En el futur s’espera que derivats del token Khan puguin adquirir-se en mercats secundaris o exchanges habituals.

A més, Mas també assegura que "traiem al mercat un fons d’inversió on el client, a través d’un vehicle regulat, té exposició al món criptogràfic. Si el mercat està de baixa, fem accions de trading a la baixa. Si està a l’alça, fem accions de trading a l’alça. Per tant, és un fons multicriptomoneda de gestió activa. D’aquesta manera es pot capejar millor la volatilitat dels mercats criptogràfics”.  

Per la seva part, Carlos Gómez, Chief Investment Officer de Belobaba, assegura que "el mercat de criptoactius i el sector financer es troben en un moment d’inflexió on, per una banda es troba el reconeixement de la importància d’aquesta nova classe d’actius dins una cartera d’inversió i per l’altra banda, els organismes reguladors a escala mundial veuen la necessitat de regular i proveir protecció als inversors de manera endreçada”. 

Imatge principal: De dreta a esquerra: Moe Cohen, director local Gibraltar (RSM); Albert Isola, ministre de Serveis Digitals i Financers al Govern de Gibraltar; Lluís Mas, president de Belobaba; Aaron Payas, director local Gibraltar (HASSANS) i Paul Astengo; executiu sènior al Govern de Gibraltar - Belobaba.