La ministra espanyola d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, ha dit avui que "Catalunya ha de ser el motor de creixement per a l'economia espanyola".

"L'economia catalana ha estat un motor de creixement molt important al nostre país, Catalunya representa un 19% del producte interior brut (PIB) i, per tant, és important per a tots que la situació política sigui el més estable possible perquè continuï la inversió i segueixi sent el motor de creixement que ha de ser per a l'economia espanyola", ha dit en un acte celebrat a Frankfurt.

La ministra ha assegurat que el govern espanyol està "absolutament determinat a fer tot el possible sobre la base del diàleg i el respecte de la llei perquè la situació es normalitzi, es calmi i es produeixi un entorn polític i social favorable per al creixement econòmic i la inversió i la creació de llocs de treball".

La ministra espanyola ha participat en una taula rodona sobre Espanya com a país d'oportunitats de negoci, organitzada per la Cambra d'Espanya i la Cambra Oficial Espanyola de Comerç a Alemanya.