L'empresari nord-americà Elon Musk ha dit aquest dijous que busca "negociar un acord" per comprar de la xarxa social Twitter i ha revelat que disposa de 46.500 milions de dòlars en finançament amb el suport de diverses entitats financeres. En un document lliurat avui a la Comissió del Mercat de Valors dels EUA (SEC, per les seves sigles en anglès), el fundador de Tesla s'ha mostrat llest per negociar "immediatament", en contraposició a l'oferta "final" que va posar sobre la taula fa uns dies. Musk va llançar el passat 14 d'abril una oferta de 43.000 milions de dòlars per la companyia, a raó de 54,20 dòlars per acció, davant del que l'empresa va adoptar una mesura interna coneguda com a "píndola enverinada" per guanyar temps mentre avaluava la proposta. Ara, l'executiu de Tesla ofereix informació sobre com finançaria aquesta operació, revelant que Morgan Stanley i "altres institucions financeres" -que no esmenta- s'han compromès a donar-li préstecs per valor d'uns 25.500 milions de dòlars.

Immediata i final

Així mateix, Musk aporta una "carta de compromís" personal en la qual diu que disposa de 21.000 milions de dòlars addicionals en fons propis, que provindrien de les seves accions en l'empresa de vehicles elèctrics de luxe que ell va fundar i dirigeix. L'obertura de Musk a negociar "immediatament" sembla contrastar amb els termes inicials en els quals va fer la seva oferta per Twitter, considerant-la "la millor i última" i amenaçant de vendre totes les seves accions si la junta directiva la rebutjava. Però l'home més ric del món, que té més del 9 % d'accionariat de Twitter, ha matisat que a causa de la "falta de resposta" també està estudiant fer una "oferta pública d'adquisició" als seus accionistes per aconseguir els títols restants. No obstant això, Musk ha deixat clar al document que encara "no ha decidit si ho fa".

L'empresari també ha avisat el regulador nord-americà que, "de tant en tant", podria "discutir" o "expressar les seves opinions" a les xarxes socials a la junta directiva de Twitter o als seus membres sobre la potencial operació o altres assumptes del funcionament de la plataforma. Precisament, l'excèntric empresari, molt aficionat a les xarxes socials, ha tingut problemes judicials amb la SEC en els últims anys per les declaracions que feia al seu gran nombre de seguidors sobre la seva empresa automobilística i que podien afectar la seva cotització.