Barcelona acollirà el Mobile World Congress fins l’any 2030. El consell d’administració de la GSMA ha designat la capital catalana com a seu del congrés mundial de telefonia en els pròxims vuit anys, prorrogant el contracte que acabava el 2024. L’acord és fruit del treball de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, el Ministeri d’Economia, Turisme de Barcelona i Fira de Barcelona, segons ha avançat RAC1. 

D’aquesta manera, GSMA prorroga la presència del Mobile World Congress a Barcelona, esdeveniment que va aterrar a la ciutat l’any 2006 i s’ha celebrat ininterrompudament fins a l’any 2019, ja que la pandèmia de la covid va obligar a suspendre’l l’any 2020. El 2021 es va reprendre a mig gas i enguany, aquest 2022, ha aplegat 60.000 visitant a la ciutat. El suport de les institucions al saló ha estat cabdal perquè el consell d’administració de la GSMA hagi aprovat mantenir la seu a Barcelona. Així ho ha destacat el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, que ha destacat la complicitat que s'ha teixit entre els organitzadors del congrés i la ciutat de Barcelona.

 

Barcelona i el Mobile, referents

GSMA, per la seva banda, ha destacat que el canvi d'ubicació de Canes a Barcelona ara fa setze anys, ha permès que el Mobile World Congress s'hagi convertit en un referent, amb més de 109.000 visitants l'any 2019. El conseller delegat de GSMA, John Hoffman, ha destacat en el comunicat el paper de Barcelona com a ciutat amfitriona del Mobile: "No només hem fet créixer l'esdeveniment des del nostre trasllat a Barcelona, ​​sinó que l'hem fet evolucionar per incloure tot un ecosistema".

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha felicitat de l'acord a les xarxes socials. "Barcelona i Catalunya s'asseguren la celebració del Mobile World Congress fins al 2030. Una excel·lent notícia que ens posiciona com a referent tecnològic global. Gràcies a tot l'equip que ha treballat discretament per fer-ho possible!". En la mateixa línia s'ha expressa el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, que ha celebrat l'acord amb la GSMA i ha destacat que la ciutat "es consolida com a capital mundial del mòbil". En una piulada, el vicepresident ha mostrat la seva satisfacció perquè la "bona feina conjunta hagi tingut els seus fruits". 

Per la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat que el Mobile World Congress es quedi i ha apuntat que d'aquesta manera es consolida una relació d'"èxit". En declaracions a Catalunya Ràdio, ha explicat que s'ha treballat amb molta discreció i que també s'han superat moments difícils gràcies a la "unitat" entre les administracions i GSMA. Així, ha assegurat que els vincles s'han fet més forts i que s'ha refermat la seva capitalitat com a ciutat de referència en l'àmbit tecnològic. De la seva banda, el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, ha assegurat que és una molt bona notícia per a la ciutat i per l'aposta del consistori per l'economia digital i el talent per transformar la ciutat.

 

1.900 empreses presents el 2022

La darrera edició del Mobile World Congress, celebrada el març passat a la Fira de Barcelona, es va desenvolupar amb normalitat després de tres anys d’afectacions per la pandèmia amb la presència de més de 1.900 empreses. Va generar un impacte econòmic de més de 240 milions d’euros, amb la creació de més de 6.700 llocs de treball a temps parcial. Durant els quatre dies del congrés, més de 500.000 persones van seguir de forma virtual diàriament els més de 1.000 ponents que van impartir conferències, el 97% fetes de manera presencial.