Només a la ciutat de Barcelona, es concentra el 58% de la inversió en startups de tot Espanya. L'esperit emprenedor català es fa també un lloc durant els dies de la cita tecnològica més important del mes, el Mobile World Congress, de la mà de 4 Years From Now (4YFN), el certamen d'emprenedoria paral·lel a la fira del mòbil amb l'objectiu de posicionar Catalunya com el principal hub d'startups de l'àmbit digital del sud d'Europa. De fet, a la cinquena edició del 4YFN hi participaran 32 startups catalanes.

Un espai per a tots els sectors

D'una banda, ACCIÓ -l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Coneixement- comptarà amb un espai de 220m2 perquè 20 startups catalanes guanyin visibilitat, facin contactes amb inversors de tot el món i trobin nous socis o clients. D'altra banda, l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) disposarà de dos estands 'Catalan Arts' amb 12 startups i dues incubadores de l’àmbit de la cultura digital per impulsar la seva notorietat a nivell internacional.

Les 20 startups que completen l'estand d'ACCIÓ són Flyshionista, BrandYourShoes, Kowlco, Boxmotions, DefyU, Watchity, Tech4freedom, Family Synergy, BioInnove, AEinnova, Diet Creator, BROOMX Technologies, Dinbeat, BraiBook, Iomed, Unifyme, Psonríe, Optima Mobile Proximity, Epinium i Wideum Solutions. Es tracta d’empreses emergents dels sectors de les TIC, la salut, el retail i el big data, principalment.

A l'stand de l'ICEC hi haurà Barspin, eStreams.tv, Comomola Studios, PlayStark Games, Tviso, Acqustic, isnotTV, Libelista, Monking Me, Playmoss, Sekg i Tap Tap Tales, que han obtingut un Préstec Participatiu Digital, l’ajut financer que l’ICEC va posar en marxa ara fa 3 anys per ajudar a la creació de startups en el camp de la cultura digital. L’estand també acollirà Gamebcn, la incubadora de videojocs que el Departament de Cultura ha creat amb Incubio i l’Ajuntament de Barcelona, i StartingLab, la incubadora de projectes interactius de la Universitat Pompeu Fabra amb el suport de l'ICEC.

Més de 100 empreses catalanes al MWC

Dins el congrés en sí, el MWC, la Generalitat també hi serà present amb tres estands que acolliran 73 empreses catalanes, la xifra més alta de totes les edicions del congrés. Estaran ubicades en tres espais que en total sumen 1.000m2 per fer contactes i networking, guanyar visibilitat i reforçar la seva marca per trobar nous inversors, socis o clients. En total, aquest 2018 hi haurà 102 empreses catalanes al Mobile World Congress, a banda de les 32 que participaran al 4YFN.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat