Època de canvis. Últims dies de Sixte Cambra al capdavant d'una de les infraestructures més importants de Catalunya: el Port de Barcelona. De fet, la notícia no agafa de sorpresa, ja que Cambra ja va anunciar que deixaria el càrrec després de dos mandats, i ara ha complert amb la decisió. Serà Mercè Conesa, la fins ara presidenta de la Diputació de Barcelona, la seva successora, i el relleu s'escenificarà aquesta tarda al Port. Al seu torn, serà Marc Castells, alcalde d'Igualada, qui substituirà Conesa a la Diputació.

De totes maneres, el nomenament de la fins ara alcaldessa de Sant Cugat del Vallès i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, com a presidenta del Port de Barcelona s'ha de publicar al DOGC perquè sigui efectiu, que aquesta tarda se sabrà quan es farà. 

Set anys de Cambra

Sixte Cambra ha estat al capdavant del Port de Barcelona durant els últims set anys. Va ser nomenat l'any 2011 i ha completat ja dos mandats al capdavant d'una de les infraestructures més potents del país. Tot i això, Cambra tenia clar que deixaria el càrrec després d'haver completat dos mandats. Amb tot, la seva decisió no ha estat efectiva fins que s'ha format un nou Govern que pogués nomenar un substitut. 

Nascut a Barcelona el 1952, Cambra va ser senador independent per CiU entre el 1993 i el 2004. Durant aquests anys, va ser president de la Comissió d'Hisenda del Senat del 2000 al 2004 i portaveu de l'Àrea Econòmica del Grup de CiU al Senat.

Un nou repte

Conesa va esdevenir alcaldessa de Sant Cugat el 28 de desembre del 2010, data en què va rellevar Lluís Recoder quan va ser nomenat conseller de Territori i Sostenibilitat en el govern d'Artur Mas. Va ser reelegida a les eleccions del 2011 i del 2015, cosa que li va permetre ser nomenada presidenta de la Diputació de Barcelona el juliol del 2015. Alhora, Conesa és també presidenta del consell nacional del PDeCAT i presideix la Diputació des que va començar aquest mandat.