Ni Bill Gates ni Warren Buffett han aconseguit arribar a la fortuna de Jeff Bezos, el fundador d'Amazon, Blue Origin i propietari del Washington Post, que s'ha convertit en l'home més ric del món i de la història. Amb un patrimoni net de 150.800 milions de dòlars, és el primer humà a aconseguir aquesta quantitat de riquesa. 

Segons l'índex de bilionaris realitzat per Bloomberg, Jeff Bezos es col·loca en primera posició, seguit de Bill Gates amb 95.300 milions. En tercera posició hi ha Warren Buffett amb 83 bilions de dòlars, el president i CEO de Berkshire Hathaway i un dels inversors més grans i més importants del món. Seguint-lo molt de prop hi ha el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, que tot i que la seva posició de ser el més jove en fer una fortuna com la seva no heredada es veu ara amenaçada per la figura de Kylie Jenner, és encara en quarta posició amb un total de 82.800 milions a la butxaca. L'últim del Top 5 és Amancio Ortega, el gallec que va fundar Inditex, que compta amb una fortuna de gairebé 75 bilions de dòlars. 

 

Per sobre de Gates i Buffett

En total, Bezos té una fortuna que sobrepassa la de Bill Gates, fundador de Microsoft, en més de 55.000 milions. Bezos ha obtingut aquesta posició durant els últims dies gràcies al Prime Day d'Amazon, la jornada d'ofertes a la plataforma de compra online. 

De fet, només en el que portem de 2018, la fortuna del creador d'Amazon s'ha incrementat en un 52%, uns 52.000 milions de dòlars, que és més que tota la fortuna de la persona més rica d'Àsia, Mukesh Ambani (43,3 bilions de dòlars). Només en l'últim mes, segons es pot veure en el gràfic, el bilionari ha aconseguit augmentar la riquesa en més de 10.000 milions. 

Font: Bloomberg

De totes maneres, segons els experts, Bill Gates ja fa temps que hauria superat aquesta xifra si no fos per les donacions i aportacions que ha fet a través de la seva fundació. En total, s'estima que Gates ha donat a dia d'avui uns 700 milions en accions de Microsoft, i fins a 2.900 milions en efectiu i altres actius des de l'any 1996. 

La tecnologia, el sector amb més riquesa

Si ens hi fixem, l'índex de Bloomberg evidencia que la majoria dels més rics del món es dediquen a la tecnologia. De fet, set dels primers 15 més rics del món es dediquen a les noves tecnologies o al 4.0, i els experts asseguren que és un dels àmbits amb un potencial de creixement més elevat.