L'Ibex 35 ha tancat el mes de setembre amb una caiguda mensual del 6,3%, s'ha situat en els 7.366,8 punts i acumula pèrdues del 15,4% en comparació amb el nivell registrat a finals de 2021. En el seu balanç setmanal, el selectiu ha retrocedit un 2,85%, tot i que ha aconseguit tancar aquest divendres en positiu en revaloritzar-se un 0,91%, frenant una ratxa de vuit sessions a la baixa que el van dur a registrar aquest dijous mínims de 2020. El repunt d'aquest divendres s'ha produït tot i la xifra d'inflació publicada per Eurostar, que reflecteix un repunt del 10% en la inflació de la zona euro al setembre en taxa interanual, el que marca un nou rècord històric i que suposa una acceleració de nou dècimes respecte a la registrada el mes d'agost. La taxa d'inflació subjacent ha escalat a un rècord del 4,8%, cinc dècimes més que el mes anterior.

Inflació 

L'analista de XTB, Manuel Pinto, ha assenyalat que aquest mes ha estat marcat per la inflació i per la "cascada" de decisions en forma de pujades del tipus d'interès per part dels bancs centrals, incloent-hi la Reserva Federal (Fed) d'Estats Units, el Banc Central Europeu (BCE) o el Banc d'Anglaterra. "El pitjor, tot i això, és que es descompten noves pujades de tipus davant l'interrogant més gran que tenim avui en dia, que encara involucra a la inflació i el moment en el qual tocarà sostre", afegeix l'expert, que destaca el comportament del sector bancari en l'Ibex 35 durant el mes de setembre gràcies, en part, a aquestes decisions dels bancs centrals.

Borses europees

En la sessió d'aquest divendres s'han destacat els increments d'Amadeus (+4,63%), Fluidra (+4,3%), Colonial (+3,96), Rovi (+3,95) i Merlin Properties (+3,54%). Per contra, han tancat en negatiu Endesa (-1,78%), Red Eléctrica (-1,20%), Enagás (-1,15%) i Solaria (-0,89%). La resta de borses europees han tancat també a l'alça, amb pujades de l'1,45% a Milà, de l'1,16% a Frankfurt, de l'1,57% a París i del 0,18% a Londres.

Paral·lelament, el preu dels barrils del petroli de qualitat Brent, de referència a Europa, s'ha situat en 88,14 dòlars, amb un descens del 0,40%, mentre que el Texas s'ha col·locat en els 80,81 dòlars, després de caure un 0,42%. Finalment, la cotització de l'euro enfront del dòlar s'ha col·locat en 0,9777 bitllets verds, mentre que la prima de risc espanyola se situava en 116 punts bàsics, amb l'interès exigit al bo a deu anys en el 3,273%. Aquest dimecres l'interès del deute va superar el 3,5%, durant la negociació, una cota que no s'hi arribava des del mes de febrer de 2014.