El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha defensat aquest dijous que el projecte de Hard Rock en el CRT de Vila-seca i Salou (Tarragona), al costat de Port Aventura, "és més necessari que mai". Per això, sospesa presentar un recurs de cassació a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que declara parcialment nul el Pla Director Urbanístic dels terrenys on s'ha d'aixecar l'esmentat complex. El motiu de l'anul·lació és que el Tribunal considera que està situat en zona de risc químic.

El conseller ho ha indicat així en una comissió de Territori del Parlament on ha comparegut al costat del vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, per informar sobre els acords amb Hard Rock per a la compra de terrenys destinats a un complex de lleure.

Noves oportunitats i negocis

"Oferirà noves oportunitats per a les persones del Camp de Tarragona i de la resta del país, generarà nous negocis per a les empreses grans, mitjanes i petites i servirà per adequar infraestructures i serveis amb un respecte escrupolós amb l'entorn", ha afegit. Aragonès ha insistit que la Generalitat no destinarà "ni un euro públic" al projecte, afirmant que aquest és una oportunitat de dinamització econòmica de primer ordre. També ha advertit que seria un error analitzar aquest projecte del CRT amb els mateixos termes que abans de la pandèmia.

"Davant d'aquest augment de les incerteses hem d'augmentar les garanties per part de la Generalitat, especialment aquestes incerteses que impacten al sector del turisme i el lleure. Aquesta situació d'impás ens obliga prendre mesures per adaptar el nostre posicionament a la nova realitat", ha conclòs.

30.000 metres quadrats i edificis de 75 metres

Malgrat l'enorme crisi, el grup nord-americà Hard Rock segueix amb els seus plans de construir el complex hoteler i de joc al costat del parc temàtic. L'empresa de Florida ha decidit executar una ampliació de capital de 66,51 milions d'euros en Hard Rock BCN IR —la filial que és la que compta amb la cinquena llicència de la Generalitat— per obrir el casino a Catalunya.

Cinc anys després de l'anunci d'aquest complex, amb canvis en el projecte, enfrontaments polítics i redimensions, el CTR tindrà 30.000 metres quadrats destinats al joc —la meitat del previst inicialment— i també reduirà l'alçària dels edificis, fins als 75 metres.

Imatge principal: Hard Rock Entertainment World. Foto: Hard Rock