El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha insistit aquest divendres que no seria de "país seriós" plantejar uns pressupostos per enguany al mes de juny tot i que reconèixer que tant els partits a l'oposició com els sindicats tenen "tot el dret" a criticar el Govern per no fer-ho. En aquest sentit, Giró ha reiterat la voluntat de treballar en uns comptes "ben negociats" per al 2022 i aprovar-los l'1 de gener.

Així ho ha assegurat Giró durant la seva primera visita institucional des que ha estat nomenat conseller a la 148a Fira de Sant Josep de Mollerussa, on ha assegurat que el Govern donarà suport a les fires, tant a les emblemàtiques però també a les del territori, perquè és on "ens juguem les garrofes".

Treballar en uns bons pressupostos negociats per al 2022 

Segons el conseller d'Economia uns pressupostos plantejats al mes de juny encara tardarien entre tres o quatre mesos a ser aprovats, per la qual cosa podria passar que entressin en vigor al novembre. És per aquest motiu que ha remarcat que el més "realista" després d'investir el Govern fa pocs dies, és treballar en uns bons pressupostos negociats per al 2022 i aprovar-los l'1 de gener.

Mentrestant, Giró ha recordat que la Llei de pressupostos de la cambra catalana té la "flexibilitat" per atendre totes les necessitats de cada moment i en aquest sentit, ha apuntat les excepcionalitats derivades de la pandèmia el 2020. És a partir d'aquestes "excepcions" amb què Giró preveu afrontar el que queda de 2021, econòmicament parlant.

Dinamització econòmica i empresarial

El conseller Giró ha dit que ha volgut fer la seva primera visita institucional a la Fira de Sant Josep perquè el fet que s'hagi celebrat en plena pandèmia és un "símbol de coratge, valentia i emprenedoria" del país. En aquest sentit, ha assegurat que el Govern donarà suport a tot el que ajudi a la dinamització econòmica i empresarial, sobretot a les fires emblemàtiques però també a les de territori.

"El Govern presidit pel senyor Aragonès i tots els seus consellers treballarem per fer un bon pressupost que permeti una prosperitat compartida que provoqui un creixement de l'economia social i mediambientalment sòlid", va reivindicar en resposta a una interpel·lació del PSC durant el Ple del Parlament celebrat aquesta setmana, quan va anunciar la data per als nous pressupostos.

Imatge principal: El conseller d'Economia, Jaume Giró. / ACN