El President de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, ha destacat la importància de dirigir els fons de reconstrucció post-covid al sector industrial i, més en concret, a l'automoció.

Així ho ha explicat aquest dimarts durant la seva intervenció a la clausura del congrés AutoMob Summit a Vigo.

Oportunitats al sector industrial

Garamendi ha destacat l'"estabilitat" i "bona retribució" que suposen els llocs de treball al sector industrial. També ha explicat que a les àrees geogràfiques on el PIB industrial supera el 20%, l'atur no arriba al 10%.

És per això que el president de la CEOE ha remarcat la importància de l'objectiu "20-20-20", en què seria favorable assolir un 20% de PIB industrial l'any 2020 amb un ús del 20% d'energies renovables.

El valor de l'automoció

En aquest context, el president de la CEOE ha destacat que "és el moment" no sols de posar en valor la indústria, sinó "especialment" la indústria de l'automoció a Espanya, pel que fa a fabricants i a empreses auxiliars.

Per això, ha incidit en què l'automoció ha de ser una "peça clau" en el repartiment de fons de reconstrucció, encara que ha admès que Espanya té "un dèficit" i un "repte" que afrontar en matèria d'innovació.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat