El president de la patronal Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha valorat avui en roda de premsa les eleccions generals celebrades el passat 28 d'abril, celebrant "que les eleccions es mantinguessin en un marc de llibertat i democràcia i que la gent pogués escollir lliurement". Alhora, donats els resultats que van donar una victòria clara al PSOE però que haurà de pactar per formar govern, Sánchez Llibre ha assegurat que "des de Foment no entrarem a valorar amb qui ha de pactar".

"La responsabilitat de governar és de Pedro Sánchez i no volem entrar a valorar amb qui ha de pactar. El que demanem és estabilitat, moderació en els plantejament fiscals i econòmics i que porti a terme aquelles reformes econòmiques i socials necessàries de manera ràpida i que compti amb la complicitat dels empresaris i sindicats", ha asseverat. Alhora, ha explicat que des de la patronal "seguirem elaborant un full de ruta econòmic en matèria fiscal, que sigui competitiva i no lasciva amb els interessos empresarials".

A més, "plantejarem una transició energètica ambiciosa i compatible amb els interessos de les empreses, que el cost energètic no sigui un contrapès perquè Catalunya o Espanya deixin de rebre inversions, i seguiran a la nostra agenda aspectes en formació, innovació i digitalització". En aquest sentit, ha reiterat que "des de Foment apostem per l’estabilitat; els resultats són els que són i si les entrevistes que han mantingut avui Pedro Sánchez i el cap de l’oposició van en la línia de defensar la competitivitat del nostre teixit industrial, hi donem suport". 

"Neutralitat" a les eleccions de la Cambra

Sánchez Llibre ha reiterat la seva posició de "neutralitat absoluta i serietat absoluta" davant les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, i ha remarcat que la patronal no ha interferit en els comicis ni vol fer-ho. Alhora, ha afegit que la patronal té associats presents en les candidatures de Carles Tusquets, Enric Crous i Ramon Masià.

A més, ha rebutjat plantejar una llista conjunta amb Pimec per als representants patronals a l'ens cameral a mig procés de votació: "En el moment en què s’havia de fer no es va poder fer i ara volem ser seriosos i a mig partit canviar les normes no ens sembla correcte. ".

La reforma horària

Sobre la implantació del registre horari de la jornada laboral, Sánchez Llibre ha remarcat que hi ha "una gran preocupació" entre els empresaris sobre com aplicar-lo. Així, ha defensat la petició de la CEOE per ampliar el període perquè comenci a ser obligatòria, i ha confiant que no s'apliqui fins que hi hagi un "consens" entre els diferents agents i es pugui complir per totes les empreses.

L'atur i l'SMI

Preguntat per l'atur i la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins als 900 euros, ha reiterat que aprova l'augment, sobretot en ciutats com Barcelona, ​​però no les formes amb què es va arribar a l'acord que el regula.

No considera que perjudiqui la creació de llocs de treball, però sí a certs sectors, com el dels Centres Especials de Treball (CET) perquè poden tenir dificultats per arribar a pagar 900 euros.