Les patronals Foment del Treball i Pimec i els sindicats CCOO i UGT han reclamat per carta al vicepresident del Govern, Pere Aragonès, una "proposta urgent" de mesures per compensar als sectors afectats per les restriccions per la Covid-19.

Els agents socials i econòmics catalans més representatius en un comunicat conjunt fet públic aquest diumenge reclamen al Govern iniciar amb "màxima celeritat" els treballs per abordar aquest assumpte en el marc del diàleg social.

EL NACIONAL camil rosa pacheco igt ccoo sanchgez - Sira EsclasansEls secretaris generals de CCOO i UGT, Pedro Pacheco i Camil Ros / Sira Esclasans

Sense resposta del Govern

Els sindicats i les patronals han enviat aquesta carta després constatar l'incompliment dels acords que es van adoptar durant la reunió que van celebrar el passat 13 de novembre amb Aragonès i en la qual van mostrar "malestar pel desenvolupament dels treballs del diàleg social i la falta d'acord per compensar a empreses i treballadors l'impacte de les conseqüències de la crisi sanitària". En la reunió es va acordar que el Govern "traslladaria una proposta compromesa i s'establiria una agenda de matèries per a la concertació, i quinze dies després no hi ha hagut cap mena de resposta per part de l'Executiu català", han lamentat.

CCOO, UGT, Pimec i Foment han afirmat que volen tenir la "certesa que els compromisos assolits es concreten i es duen a terme", i s'han mostrat disposats a contribuir a millorar els mecanismes administratius i els criteris per fer arribar els ajuts als afectats.

Afectació a pimes i autònoms

Pimec ja ha alertat que una de cada tres petites i mitjanes empreses de Catalunya, sobretot les regentades per autònoms, tancarà en els pròxims mesos a conseqüència de les dues onades de la pandèmia de la Covid-19, que també provocarà que un 30% dels actuals expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) concloguin amb acomiadaments.

Foto principal, els presidents de Foment del Treball i  Pimec, Josep Sánchez Llibre i Josep González / ACN

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat