El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha felicitat el nou president de la Generalitat, Pere Aragonès, i li ha desitjat molta "sort i èxits" en la gestió de futur.

Ara, el primer que li ha demanat el president de Foment al flamant president de la Generalitat és "un gran pacte de país amb els grups parlamentaris i els agents econòmics i socials per dissenyar un full de ruta econòmic per sortir de la greu crisi que ens afecta", ha manifestat.

La patronal ha demanat al nou president de la Generalitat "governar per a tots" i impulsar una política "business friendly" amb l'economia productiva per aconseguir la "màxima cohesió social" i evitar desigualtats provocades per la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

Aquesta primera petició de Sánchez Llibre a Aragonès va en la mateixa línia de les declaracions que ja va fer dilluns quan es va conèixer el pacte entre ERC i Junts per formar Govern. Concretament, Foment va reclamar que el nou Govern de la Generalitat sigui capaç d’implementar un gran pacte de país que se centri en la recuperació econòmica i la bona gestió dels Fons Next Generation.

Alhora, Sánchez Llibre va recordar que “portem massa anys sense un full de ruta. És el moment d’evitar la ruptura de la cohesió social. És una bona notícia. Desitjo que governin bé, centrant-se en la recuperació econòmica i en la gestió dels fons europeus Next Generation”.

Així ho va reclamar el president de Foment al col·loqui Política econòmica: una urgència que no pot esperar, i va afegir que des d’un inici el va demanar la patronal era “aparcar les qüestions ideològiques i centrar-se només en la crisi, amb un Govern estable i fort”.