Les dades de l'última Enquesta de Població Activa (EPA) que es van fer públiques ahir, Foment del Treball Nacional ha valorat positivament el descens interanual de l'atur a Catalunya, que ha baixat en 79.200 aturats respecte el gener del 2017. Així doncs, Catalunya es consolida com la segona ciutat on més ha augmentat la ocupació, concretament en 113.600 ocupats més, registrant una taxa d'atur del 12,54%. Tot i això, considera que cal "estabilitat institucional i seguretat jurídica" per seguir creant ocupació.

 

Font: Foment Nacional del Treball

No obstant, les dades d’atur registrat corresponents a l’últim trimestre de 2017 reflecteixen un lleu alentiment del creixement de l’ocupació. Segons la organització de patronals, aquest alentiment és provocat, en part, per les tensions polítiques i les incerteses jurídiques provocades. En aquest sentit, anuncien que "si bé les perspectives en matèria d’ocupació són positives, és urgent generar un escenari d’estabilitat institucional i seguretat jurídica com a requisits imprescindibles per garantir inversions i el creixement econòmic i de l’ocupació".

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat