La patronal Foment del Treball ha acusat aquest dijous a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) d'incitar al "boicot" empresarial des d'un plantejament "totalment irracional" amb la seva campanya de "consum estratègic". El president d'aquesta patronal, Josep Sánchez Llibre, ha fet aquests comentaris en ser preguntat per la presentació de la segona fase d'aquesta campanya, que consisteix en un cercador d'empreses compromeses amb l'autodeterminació.

L'ANC ha activat dit cercador després d'haver organitzat 92 fires i 115 col·loquis a tot Catalunya per animar els catalans a abandonar el que consideren oligopolis estatals. "Estem radicalment en contra d'aquest plantejament de boicot per part de l'ANC, que considerem totalment irracional i que va en contra dels interessos dels catalans, dels consumidors, de les empreses catalanes i dels seus treballadors", ha sentenciat Sánchez Llibre, que també ha denunciat que iniciatives com aquesta lesionen la "cohesió social".

"Barrejar política i consum és un plantejament totalment irracional, anacrònic i no és propi del segle XXI", ha etzibat Sánchez Llibre, per a qui, davant una decisió de consum haurien de primar aspectes com el preu, la qualitat, la sostenibilitat o la procedència d'un producte, però no criteris polítics. En aquesta línia, Sánchez Llibre ha dit que aquesta patronal usarà "totes les eines i mecanismes al seu abast" per defensar a totes les companyies catalanes, encara que no ha entrat en més detalls.