La publicació fDi Magazine del grup Financial Times ha reconegut Catalunya com la millor regió per invertir al sud d'Europa en el període 2020-2021. És la tercera vegada que aquest rànquing bianual ―un dels més prestigiosos a escala internacional― situa Catalunya en aquesta primera posició.

Per elaborar aquesta classificació, l'fDi Magazine ha analitzat unes 150 regions tenint en compte criteris com la connectivitat, el clima de negocis, el potencial econòmic, el capital humà/estil de vida o l'estratègia de captació d'inversions estrangeres. "Estem molt satisfets, ja que aquesta distinció ens posiciona com un hub d'inversió tecnològica", ha valorat la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. També s'ha felicitat el president de la Generalitat, Quim Torra.

"És la tercera vegada seguida que encapçalem aquest rànquing ―des de l'any 2016―, i es tracta d'una classificació que valora tot el nostre ecosistema", ha continuat Chacón. "Estem en molt bona posició, malgrat un context gens fàcil amb condicionants geopolítics com el Brexit i guerres comercials com per exemple entre la Xina i els Estats Units", ha reflexionat en veu alta la consellera d'Empresa i Coneixement.

"Hem sabut reaccionar ràpid i continuar sent un territori atractiu per als inversors", ha aplaudit Chacón, que ha posat sobre la taula xifres com les més de 8.600 filials estrangeres presents a Catalunya, 1.000 de les quals són tecnològiques. "No només som pol d'atracció d'inversions clàssiques, sinó que també ho som de la nova tecnologia del coneixement del segle XXI", ha afirmat la consellera.

El rànquing elaborat pel grup britànic determina que les regions més atractives del sud d'Europa el 2020 i el 2021 pel que fa a la captació d'inversió estrangera són Catalunya (1), Madrid (2) i la regió italiana de la Llombardia (3).

84 projectes d'inversió estrangera

Segons les últimes dades disponibles, la Generalitat va captar l'any 2018 un total de 84 projectes d’inversió estrangera (+20% en comparació amb l'any anterior), que van suposar una inversió de 322 milions d’euros (+34%) i la creació de 5.455 llocs de treball (+70%). D'aquesta manera, el 2018 es va assolir la xifra més elevada de la sèrie històrica pel que fa al nombre de projectes captats per ACCIÓ i als llocs de treball creats per aquestes inversions estrangeres.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat