El Financial Times assegura aquest dimarts que "les pitjors pors dels inversors i els líders econòmics" durant el procés independentista a Catalunya "no s'han materialitzat" i que la situació econòmica és "molt més esperançadora" del que semblava.

En un article, el rotatiu financer cita empresaris i inversors que asseguren que les "tensions polítiques" de l'últim any han tingut un impacte "nul" o gairebé "imperceptible" en els seus negocis. Per exemple, el fundador de Wallapop, Agustín Gómez, diu a l'FT que la situació política no els afecta "gens" i que tot i que és un tema important per a la societat, no afecta l'empresa ni com veuen el negoci.

L'article del Financial Times també cita el president de la consultora immobiliària Savills Aguirre, Santiago Aguirre, que diu que tenint en compte la demanda d'espais per a oficines "les empreses no estan preocupades pels problemes polítics". 

"Tot i que les tensions polítiques són, encara, greus, la imatge econòmica a Catalunya sembla molt més esperançadora del que era, i les pitjors pors dels inversors i líders empresarials no s'han produït", diu el Financial Times

foto 3412035
L'article sobre l'economia catalana al Financial Times / ACN 

"Les empreses estrangers no semblen massa preocupades per la situació. Microsoft, Siemens, Amazon, Nesté, Facebook, Allianz, Oracle, Media Markt i Lidl han invertit a Barcelona aquest últim any", assenyala el diari britànic. 

Violència policial de l'1 d'Octubre

On el rotatiu sí que constata alguns problemes per a l'economia és en el sector turístic, on diu que les imatges de la violència policial de l'1-O i dels enfrontaments durant el primer aniversari del referèndum han pogut desencoratjar alguns visitants. Amb tot, també remarca que els atemptats del 17 d'agost també van tenir impacte en el turisme. 

Imatge principal: Instal·lacions d' Amazon al Prat de Llobregat / ACN