Facebook no participarà en el Mobile World Congress (MWC) i se suma doncs a la decisió presa en els darrers dos dies per Ericsson, Nokia i Sony a causa de la pandèmia de la Covid. Segons ha explicat la companyia nord-americana en un comunicat emès aquest dijous, la seva política de prevenció de riscos i protecció de la salut desaconsella anar a fires presencials fins passat el mes de juny a causa de la Covid.

Tot i això, la companyia té previst explorar l'opció de participar virtualment en la fira. L'edició de 2021, que tindrà lloc a Barcelona del 28 de juny a l'1 de juliol, comptarà amb una plataforma virtual que garantirà l'accés en línia al MWC. "Així tot el món podrà gaudir de l'experiència única del MWC. Les opcions presencials i virtuals s'ofereixen perquè tots els amics del MWC Barcelona puguin assistir-hi i participar-hi d'una forma adequada a les seves necessitats", va explicar la GSMA, l'organitzadora de l'esdeveniment. La GSMA preveu acollir entre 45.000 i 50.000 persones, aproximadament la meitat de l'aforament habitual, en l'edició d'aquest any.

L'edició del 2020 no es va celebrar a causa de la pandèmia i després que prop d'una quarantena de companyies anunciessin que no participarien en l'esdeveniment.

Cancel·lació de participacions

Ericsson va anunciar dimarts que no participaria al Mobile, mentre que Nokia i Sony van anunciar-ho aquest dimecres. "Atesa la naturalesa internacional de l'esdeveniment i un desplegament de les vacunes en les seves primeres fases, hem pres la meditada decisió de participar únicament de forma virtual a l'esdeveniment", va explicar el grup finlandès, el qual ha dit que la decisió busca "preservar la salut dels treballadors, clients i socis". Per la seva banda, Sony també ha atribuït a la Covid els motius de la seva baixa. Ericsson va justificar la seva baixa amb l'"enfocament preventiu per gestionar la pandèmia" que té la companyia.

Per la seva banda, GSMA va insistir en les mesures de seguretat de l'acte i va explicar que ha establert un pla de seguretat i salut dissenyat en col·laboració amb les autoritats per tal de "per garantir un entorn segur per a tothom: personal, treballadors, expositors, visitants, proveïdors, socis i tots els barcelonins".