Empresaris de Catalunya ha demanat avui que es constitueixi una Mesa del Parlament i un Govern "operatiu" que no estigui basat en "ocurrències o conflictes entre independentistes".

L'entitat, que agrupa més de 500 empreses i directius favorables al manteniment de Catalunya dins d'Espanya, veuen amb "preocupació" que les negociacions per formar la Mesa del Parlament se centren "únicament" en les diferències "irreconciliables" entre líders dels partits sobiranistes "i en els seus problemes processals i personals". Consideren que el nou Govern ha d'afrontar el "repte" de la "normalització econòmica i social" després de cinc anys dedicats "bàsicament" a "la divisió i el separatisme".

El president d'Empresaris de Catalunya, Josep Bou, ha considerat que la societat i les empreses catalanes no poden estar "segrestades eternament" per "les disquisicions dels separatistes" i ha reclamat un Govern que actuï dins la legalitat i que tingui "clares" les prioritats econòmiques i socials. Per aquest motiu insta els líders independentistes a posar-se d'acord o a fer "un pas al costat" i deixar que altres polítics formin govern.

El vicepresident de l'entitat, Carlos Rivadulla, ha lamentat que, segons diu, Barcelona "ha deixat de ser" una opció "atractiva" per invertir, celebrar congressos o anar de vacances i ha subratllat que aquest és "un luxe que no ens podem permetre". Al seu parer, la "lluita pel poder" entre independentistes genera "incertesa" i "allunya" les empreses, els turistes i els inversors.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat