Més inversió i confiança en Catalunya. L'empresa danesa OnRobot ha triat Barcelona per instal·lar-hi la seva base d'operacions i fer-ne així el seu 'hub' del sud d'Europa. D'aquesta manera, la oficina de Barcelona és la setena que l'empresa obre en menys d'un any, segons explica la companyia, i des d'on pretén gestionar les operacions pel sud d'Europa, l'Orient Mitjà i l'Àfrica. 

OnRobot es dedica a la robòtica aplicada a la indústria, i compta amb la tecnologia desenvolupada per la NASA per aplicació industrial amb la pinça Gecko. Segons explica l'empresa, els robots col·laboratius -denominats cobots- són un dels segments de major creixement de l'automatització industrial, i OnRobot assegura que el sector es multiplicarà per deu de cara l'any 2025, fins al 34% de rores les vendes de la indústria robòtica.  

Barcelona com a centre neuràlgic

És en aquest context de potencial creixement en què OnRobot tria la capital catalana "com a centre neuràlgic d'operacions per SEMEA", convertint-se en el segon indret on la companyia danesa, fundada el 2015, desplega operacions dins de la seva estratègia d'expansió internacional. 

Entre els productes d'OnRobot, destaca els kits i tecnologies de subjecció i detecció "més vanguardistes de la indústria" per a braços robotitzats, que s'utilitzen actualment en l'automatització de nombrosos processos industrials, tals com la fabricació de productes electrònics, cadenes de subministrament automotrius, empreses de fabricació de metalls i packaging

L'objectiu de la companyia és posicionar-se com a líder global d'aplicacions col·laboratives per a la indústria robòtica i a mitjà termini ser un lloc on poder-hi trobar qualsevol solució de hardware i software per una senzilla equipació i reprogramació de qualsevol braç robotitzat amb diverses aplicacions. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat