L'empresa catalana GBfoods ha signat un acord per comprar la companyia belga Continental Foods, adquirida per la firma de capital de risc CVC l'any 2013. Segons ha informat en un comunicat aquest divendres GBFoods, la compra inclou les marques culinàries locals de Continental Foods Liebig, Royco, D&L, Erasco i Bla Band, entre d'altres, a més dels cinc centres de producció de l'empresa belga, que es troben a Puurs (Bèlgica), Le Pontet i Lievin (França), i Lübeck i Kaltenkirchen (Alemanya).

GBFoods, propietària de marques com Gallina Blanca, Star, Grand'Italia, Jumbo i Gino, ja va anunciar el 2 de maig que iniciava negociacions finals amb CVC per arribar a un acord de compravenda. En relació a aquest, el conseller delegat de la companyia catalana, Ignasi Ricou, ha explicat que representa "una gran fita estratègica" en la història de l'empresa.

En aquest sentit, Ricou ha apuntat que la unió amb Continental Foods crearà una "plataforma de negocis significativament més robusta i diversificada centrada en el desenvolupament de sòlides marques locals".

La catalana GBfoods té presència en més de 50 països d'Europa, Àfrica i l'Orient Mitjà i compta amb una facturació de 800 milions d'euros. Per la seva banda, Continental Foods es va establir el 1933 com una divisió de Campbell Soup Company i va ser adquirida vuitanta anys després per CVC. Opera en cinc països europeus —Bèlgica, França, Alemanya, Suècia i Finlàndia— i té una facturació de 400 milions d'euros.