Élite Taxi considera que el retorn de Cabify a Barcelona suposa un "frau de llei", ja que la companyia de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) tornarà a operar amb un model que eludeix la precontractació d'almenys quinze minuts per a tots els viatges que ha decretat la Generalitat.

A partir d'ara, els usuaris de Cabify hauran d'acceptar unes noves condicions de contractació i, encara que el primer trajecte hauran de sol·licitar-ho amb quinze minuts d'antelació, després podran demanar tots els serveis que desitgin sense necessitat d'esperar un temps mínim.

Élite Taxi, el sindicat de taxistes que va liderar les protestes per demanar més regulació del sector VTC davant la Generalitat, assegura que amb aquesta estratègia Cabify torna a intentar "enganyar" a l'opinió pública i a l'administració catalana.

El seu retorn a Barcelona, assegura l'entitat que lidera Tito Álvarez, "és un frau de llei en tota l'extensió de la paraula", doncs la companyia "burla" la legalitat i "provoca" a les administracions.

"El que també es detecta clarament i una vegada més, com ve anunciant el sector del taxi repetidament, és que no tenen cap interès a realitzar serveis VTC amb autoritzacions VTC, i sí realitzar serveis de taxi amb aquestes autoritzacions", subratlla en un comunicat l'entitat.

Cabify, igual que Uber, va deixar d'operar a Barcelona el passat 1 de febrer, dia en el qual va entrar en vigor el decret de la Generalitat que obliga a precontractar el servei d'un VTC amb una antelació mínima de 15 minuts.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat