El portaveu de l'associació Élite Taxi, Tito Álvarez, ha reunit els mitjans just després de conèixer-se la decisió del TSJC de no acceptar els 45 minuts extra de precontractació a les VTC que proposava l'AMB, al considerar-ho "excessiu" havent-hi ja els 15 minuts decretats per la Generalitat. Davant la situació, Álvarez ha assegurat davant que "estem satisfets" perquè, a part del revés en la clàusula dels 45 minuts extra de precontractació, el TSJC ha ratificat l'AMB com a òrgan amb potestat i autoritat davant les VTC. Alhora, ha descartat mobilitzacions per part del col·lectiu. 

"No podem dir que sigui una derrota: fa un any no teníem res i ara tenim les VTC regulades totalment per l'AMB en l'àrea urbana". El portaveu ha explicat que a partir del dia 15 de juliol s'establiran una sèrie de normes per les VTC, com ara "se'ls assignarà dies de festa, hauran d'estar acreditats i contractats i es podrà regular el temps de treball". Així doncs, Álvarez és optimista i explica que "de tot el que demanàvem hem guanyat un 80% i hem perdut el més important, que és la precontractació, però això ho recorrerem".

Finalment, Tito ha explicat que "dubto que hi hagi mobilitzacions dels taxistes", però "ens hem d'organitzar i veure què fem". Amb tot, segons el portaveu, "el taxi ha d'estar d'enhorabona". 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat