L'economista Xavier Sala-i-Martin ha estat molt crític amb la gestió del Fons Monetari Internacional (FMI) sobre la crisi del coronavirus. En una entrevista a Catalunya Ràdio, destaca que ara mateix la solució passa per tres grans institucions: el Banc Central dels Estats Units, el Banc Central Europeu (BCE) i l'FMI.

Sobre el paper d'aquest darrer, Sala-i-Martin recorda que té la capacitat de donar un bilió d'euros als països pobres, però no només prestar, sinó "també condonar el deute, i no ho ha fet". 

A més, considera que el seu paper ha quedat molt qüestionat: "De les últimes 200 recessions que hi ha hagut al món, no en van predir ni una". L'FMI el contrasta amb el paper dels Estats Units: "Els americans imprimiran diners sense límit". Aquesta és la premissa que ha donat el president Donald Trump a la reserva federal americana amb el compromís que ell "pagarà al banc central americà".

Sala-i-Martin compara aquesta actitud amb la del BCE: "Aquests ja no han fet igual, per exemple a Sánchez li diuen 'parla amb Merkel', i aquesta contesta 'sí, però has de fer retallades de futur'". Per tot plegat, l'economista català conclou que "els europeus tornen a actuar com el 2008". Malgrat els tres escenaris, completament diferenciats entre ells, es mostra optimista i creu que "es trobarà una solució ben aviat".