La borsa espanyola inicia el segon trimestre de l'any amb caigudes després de tancar ahir el pitjor mes de la història amb pèrdues del 22%; un mes i un primer trimestre marcat per la crisi del coronavirus. Però sembla que els inversors encara no són optimistes, i ha tancat el primer d'abril amb pèrdues del 3%  i uns 6.600 punys. Sense anar més lluny, les pèrdues acumulades del que portem d'any arriben ja al 30,52%.

L'empitjorament de l'activitat manufacturera a Europa i els EUA, així com les negatives previsions sobre la situació econòmica i l'evolució de la pandèmia han convidat aquest dimecres als inversors a recollir beneficis, el que ha portat aquestes caigudes a la borsa espanyola.

Les dades parcials de creació d'ocupació al març en el sector privat nord-americà, la caiguda de Wall Street i la baixada del Brent, el cru de referència a Europa, un 5%, també han condicionat el resultat de la sessió a Europa.

Obertura amb pèrdues

De fet, aquest matí l'Ibex ja s'ha despertat amb una caiguda del 2,25% després de l'obertura, perdent els 6.700 punts, afectada de nou per les fortes pèrdues que apunten els futurs sobre els índexs nord-americans després de les advertències del govern dels EUA per l'abast del coronavirus

La resta de places europees seguien la tendència espanyola i han obert la sessió d'aquest dimecres amb caigudes, amb el que mantenen la tendència negativa de tancament d'ahir. París es deixa el 3,42%; Londres, el 3,38%; Frankfurt, el 3,19%; i Milà, el 1,75%.

Els futurs de Wall Street apunten a fortes caigudes després que ahir tanqués el seu pitjor trimestre des de la crisi financera de 2008, amb pèrdues de més del 23%.

El pànic dels inversors es trasllada a Europa, mentre que a l'Àsia, l'índex Nikkei de la Borsa de Tòquio ha caigut el 4,50%, i això, després de conèixer-se que la confiança en l'evolució de l'economia japonesa va tornar a empitjorar en març pel coronavirus, segons un informe del Banc del Japó.