La borsa espanyola ha baixat aquesta setmana un 3,81%, el pitjor resultat des de mitjans de març, pel retrocés dels mercats internacionals, la caiguda de la cotització del cru i el mal comportament de la banca i els grans valors.

L'índex de referència del mercat nacional, l'Ibex 35, ha perdut aquest divendres 132,6 punts, l'1,97% i ha acabat la setmana en 6.613,9 punts. L'any retrocedeix el 30,74%.

Les estadístiques econòmiques tampoc no han acompanyat aquests dies: males dades d'activitat a Europa i un nou i esperat augment de l'atur setmanal als EUA, on han descendit la confiança dels seus consumidors i les comandes de béns duradors.

A més, la Unió Europea (UE) no ha concretat ni l'import ni les condicions del fons de "reconstrucció" per afrontar la situació creada pel confinament derivat de l'expansió del coronavirus.

Tots els grans valors han baixat aquesta setmana: Inditex, el 10,02%, la segona caiguda més important de l'IBEX en aquest període; Telefónica, el 3,31%; Iberdrola, el 2,87%; Banc Santander, el 2,83%; BBVA, el 2,67%; i Repsol, el 0,57%.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat