La patronal Foment del Treball ha alertat de mesures "contradictòries" en el pla de desconfinament pel coronavirus com, per exemple, l'obertura dels hotels a un 30% de capacitat amb el tancament de fronteres i la prohibició de fer desplaçaments entre províncies. En el sector cultural, les "limitacions" per a l'obertura dels espais fan "inviable" la supervivència.

En aquest sentit, la patronal ha advertit que molts negocis no podran funcionar amb un terç de la capacitat si no disposen "d'ajuts extraordinaris" per compensar el dèficit de demanda. Per aquest motiu, la confederació ha demanat ampliar les mesures fiscals i laborals, com la moratòria de tributs o l'ampliació dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per força major, més enllà de la fi de l'Estat d'Alarma.

En qualsevol cas, la patronal considera "imprescindible" que el desconfinament es faci amb l'acord dels sectors econòmics i incorpori noves mesures de caràcter fiscal, laboral i econòmic. Així mateix, ha demanat que les administracions públiques subministrin el material de protecció i higiene.

"És necessari escoltar els empresaris i consultar la patronal, és la reivindicació en la qual coincideixen els sectors del comerç, hostaleria, restauració, hotels i cultura que són, en definitiva, dels qui més depèn el progressiu retorn a la nova normalitat", ha manifestat Foment en un comunicat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat