La crisi del coronavirus està deixant el teixit empresarial de Catalunya entre l’espasa i la paret i amb molts dubtes sobre com subsistir a aquesta aturada de l’activitat. Per respondre algunes d’aquestes preguntes, avui tenim amb nosaltres al president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, a qui, per videoconferència, li traslladem les qüestions que els socis del Club El Nacional ens han fet arribar.

Durant l'entrevista, Canadell alerta que els sectors més perjudicats per la crisi de la pandèmia seran el comerç, el turisme i la restauració, alhora que explica les ajudes que des de la Cambra de Comerç han començat a posar en marxa pel teixit empresarial, sobretot en matèria d'acompanyament i assessoria. Amb tot, Canadell es mostra optimista i llança un missatge d'ànims a tots els empresaris i empresàries, assegurant que "ens en sortirem". "Els catalans hem passat per moltes crisis i totes les hem sobreviscut. Som gent lluitadora i creativa; hem de recuperar l'esperit català". 

Finalment, el president de la Cambra es mostra convençut que una Catalunya independent sabria surfejar millor la crisi -"sinó, fixem-nos amb els estats petits com Dinamarca"- i llança una pregunta per reflexionar als espectadors: "Demano a tots els empresaris que reflexionin si no creuen que amb un estat independent no estaríem molt millor?". Podeu veure l'entrevista completa fent click al vídeo: 

Aquesta entrevista es fa en el marc de l'Àgora ElNacional, un espai en què, en temps de confinament, entrevistem personalitats interessants que poden respondre les preguntes dels lectors.