Les 13 Cambres de Comerç de Catalunya exigeixen augmentar l’equip de rastrejadors de Catalunya, fer tests PCR massius on hi hagi brots i l’ús d’una app de control del coronavirus.

Així s'han expressat les Cambres en un comunicat en què han recordat que la crisi per la Covid-19 ens ha situat en "una de les pitjors crisis econòmiques, amb unes dades que apunten a una caiguda de l’economia de més d’un 10% aquest any i una recuperació que serà lenta i costosa".

"Conseqüències devastadores"

L'escrit alerta que, si no es controla la crisi sanitària i aquesta s'agreuja, "les conseqüències econòmiques seran devastadores per a les nostres empreses". Per tot això, les Cambres demanen una estratègia "intensiva que extremi les mesures de control del virus per evitar nous confinaments i l'empitjorament de la situació econòmica".

Exigeixen un "seguiment correcte"

Les Cambres consideren que el seguiment dels diferents brots no està sent prou exhaustiu i creuen que el contagi comunitari es podria evitar si es fes un seguiment correcte dels contactes dels positius.

Al comunicat, les Cambres demanen augmentar el nombre de rastrejadors de contactes i proposen fer-ho ampliant la plantilla de rastrejadors, tal com es va augmentar la plantilla del 061 durant el mesos de març i abril.

De la mateixa manera, consideren de vital importància fer tests PCR massius en les zones o poblacions on hi hagi brots. Per fer-ho, les cambres veuen necessari que s'instal·lin "dispositius mòbils de recollida de mostres de la població, per poder així detectar els positius i poder-los aïllar". "Aquesta és una via que creiem indispensable, mentre no hi hagi prou rastrejadors, per aturar els diferents brots actuals i els que es puguin produir més endavant", afegeixen en la mateixa línia.

Finalment, les Cambres de Comerç sol·liciten una app per complementar els controls. Consideren la app "una bona via per, juntament amb els rastrejadors i els PCR, permetre extremar els controls i la propagació del virus". 

"Estem convençuts que el cost que pot tenir augmentar els equips de rastrejadors, que facin entrevistes per contact tracing manual i el cost de fer tests PCR massius compensen totalment les pèrdues empresarials i la conseqüent pèrdua d’entrada de diners via impostos", conclou el comunicat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat