La Comissió Europea ha avalat aquest dijous la sentència del Tribunal Suprem que, al seu torn, va validar la constitució de la societat públic-privada Aigües de Barcelona, responsable de l'abastament d'aigua a 23 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona.

El pronunciament s'ha produït durant el debat en la Comissió de Peticions del Parlament Europeu d'una demanda presentada per la plataforma Aigua és Vida, en relació amb el procediment pel qual es va constituir la societat mixta.

Els representants d'Aigua és Vida, Míriam Planas i Joaquim Pérez, han al·legat que es va incórrer en il·legalitats, com és l'adjudicació directa d'un contracte, sense licitació pública, a una empresa privada, i per això han van demanar una investigació al Parlament Europeu.

Directives comunitàries

Per la seva part, la representant de la Comissió Europea, Dita Collinsova, ha explicat que el Tribunal Suprem espanyol, mitjançant quatre sentències, ha declarat la legalitat del procés, per la qual cosa la CE considera que és un tema resolt.

Collinsova ha explicat que les directives comunitàries contemplen la possibilitat d'adjudicar directament contractes, entre altres motius, quan existeixen drets d'exclusiva -com és el cas de Barcelona-. Per tot això, ha rebutjat que la Comissió Europea actuï en aquest cas.

La presidenta de la Comissió de Peticions de l'Eurocambra, Dolors Montserrat, del PP espanyol, ha manifestat que la informació que disposa la Comissió de Peticions és que aquest assumpte ha estat decidit per quatre sentències del Tribunal Suprem.

La posició de la Comissió de Peticions, en tots els casos, és tancar les peticions decidides judicialment, per la qual cosa la proposta ha estat de tancament de la petició. La petició d'Aigua és Vida ha estat rebutjada amb el vot de la majoria de la comissió.