El president de Cecot, Antoni Abad, ha alertat que l'aprovació, el passat 5 d'octubre del Reial Decret Llei de mesures urgents per a la transició energètica, deixa en desavantatge a 4.450 empreses, 3.277 ubicades a Catalunya i la resta a Aragó, Extremadura i alguna altra comunitat autònoma.

Abad ha assenyalat aquest dijous en un comunicat que el redactat "no té cap tipus de criteri tècnic" i per aquesta raó, des de diverses organitzacions empresarials, s'ha demanat a la ministra de Transició Energètica i Medi Ambient, Teresa Ribera, i als diputats catalans al Congrés que el corregeixin abans que es voti i si es porta a terme votin en contra.

Els empresaris han recordat que el canvi de tarifes d'alta tensió que converteix 6.1b --consumidores connectats entre 30 i 36 kilovatios-- en tarifa 6.2 suposa un sobrecost de 300 milions d'euros anuals a aquestes 3.277 companyies catalanes que estan connectades a 25 quilowatts .

El suggeriment que han posat sobre la taula és incloure la tarifa 6.2 a les empreses amb nivell de tensió de peatge a partir de 25 quilowatts, ja que la modificació que proposa la normativa beneficia 1.200 empreses. Així mateix, en cas d'aprovar aquesta demanda pot suposar un estalvi econòmic de 50 milions d'euros anuals a aquestes signatures.

Els empresaris han posat l'accent en què el criteri tarifari "ho va decidir el Govern espanyol anterior, sense cap base tècnica per justificar-ho i havent tret competències" a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), que va denunciar el cas davant del Tribunal Suprem. En aquest sentit, han recordat que van demanar al president de l'executiu, Pedro Sánchez, retornés les competències al CNMC i corregís el nivell de potència de connexió en el canvi de tarifa cap a la 6.2.