Durant el mes d'abril, a Catalunya es van crear 1.578 noves empreses, sis vegades més respecte a l'exercici anterior. Ara bé, aquest gran augment de la creació d'empreses a Catalunya es deu al que l'abril de l'any passat l'activitat va ser molt minsa, ja que encara estava vigent el confinament domiciliari, tal com indiquen les dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Aquestes dades, col·loquen Catalunya com a segona comunitat on més es va incrementar la constitució d'empreses –superada només per les Illes Canàries-, però també la segona on van produir més dissolucions, novament per darrere de les Illes Canàries. L'altra cara de la moneda és que també ha augmentat, i molt, és el nombre de dissolucions, que a l'abril es van multiplicar per 12 en termes interanuals, fins a les 456. 

Barcelona va liderar la creació d'empreses durant el mes d'abril a Catalunya, amb un total de 1.244 noves societats (un 78,9% del total). A continuació apareix Girona, amb 144 companyies constituïdes (9,1%); seguit de Tarragona, amb 117 noves empreses (7,4%), i Lleida, amb 73 societats (4,6%). Pel que fa a les dissolucions, Barcelona va concentrar el 79,6% del total, amb 363. A Girona se'n van produir 47 (un 10,4% del total), a Tarragona 24 (un 5,2%) i a Lleida 22 (un 4,8%).

Al conjunt de l'Estat, la creació d'empreses es va multiplicar per quatre durant el mes d'abril, amb un total de 9.218 noves societats. Per altra banda, se'n van dissoldre 2.315, gairebé sis vegades més en comparació amb el mateix període de l'exercici anterior.

Una de cada cinc empreses de nova creació a l'Estat pertanyen al sector del comerç. També destaca el pes del sector immobiliari i financer, que concentra el 16,4% de les societats creades, i del sector de la construcció, amb una quota de l'11,7%.

 Les activitats relacionades amb el comerç, però, també encapçalen la llista de dissolucions. En concret, el sector va protagonitzar el 19,7% de les dissolucions al conjunt de l'Estat. Dins aquesta mateixa categoria també hi apareixen la indústria i l'energia, amb una quota del 18,2% del total d'empreses dissoltes, i la construcció, amb una quota del 14,6%.