El Govern aprovarà dimarts un decret llei per impedir que es penalitzi els treballadors amb les rendes més baixes i amb major precarietat laboral, que han estat o estan en un ERTO, a l'atur o han encadenat diversos contractes. Així doncs, es tracta de treballadors que aquest 2020 han tingut més d'un pagador i, per la qual cosa, es veuen obligats a fer la declaració de la renda i se'n poden veure perjudicats.

Al detall, el Departament d'Economia està acabant de tancar els serrells d'aquest decret, que preveu rebaixar l'IRPF als treballadors amb major precarietat o que cobren un ERTO a través d'una deducció autonòmica equivalent a la diferència entre la quota íntegra autonòmica i la quota íntegra estatal, sempre que la diferència sigui positiva, segons ha avançat TV3. 

Una cambrera neteja diverses cadires i una taula de la terrassa d'un bar. Foto: Europa PressUna cambrera neteja una cadira d'una terrassa. El sector de la restauració és un dels més afectats per la pandèmia, ja que no poden obrir els bars ni els restaurants / Europa Press

Se'n poden veure beneficiats 250.000 treballadors 

Amb aquesta mesura se'n veuran beneficiats uns 250.000 treballadors que cobren entre 14.000 i 22.000 euros bruts anuals. Aquesta mesura es farà efectiva quan els treballadors beneficiaris facin la declaració de l'IRPF corresponent al 2020, que serà a l'abril-juny del 2021.

Ara bé, queden exclosos de la normativa del Govern aquells contribuents que només perceben pensions i altres prestacions passives com a rendiments del treball perquè la llei ja els eximeix de presentar la declaració, encara que tinguin més d'un pagador. 

D'altra banda, des del Govern també s'exigeix a l'Estat que prengui mesures econòmiques concretes i un pla de xoc urgent que ajudi els ciutadans de Catalunya, especialment, als d'aquells sectors més afectats econòmicament i socialment per la pandèmia de coronavirus

En aquest sentit, fa uns dies el vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, es va dirigir per carta al president espanyol, Pedro Sánchez, per exigir-li la moratòria dels impostos per a tots els negocis més afectats per les restriccions.
 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat