El president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, ha admès que l'alt tribunal no ho ha fet bé amb el cas de la sentència sobre l'impost de les hipoteques i ha demanat disculpes. "Això no ho hem gestionat bé, sens dubte, lamentablement no ho hem gestionat bé, s'ha provocat una desconfiança indeguda a l'alt tribunal i no puc més que sentir-ho, ho sentim tots", ha assegurat. "Demanem disculpes a aquells ciutadans que s'hagin sentit perjudicats en aquesta deficient gestió però vull fer una crida a la confiança".

Lesmes, a la jornada de portes obertes del Tribunal Suprem que se celebra avui, també ha revelat que ell no donava suport a la decisió del magistrat Luis María Díez-Picazo de portar el cas a ple, assegurant que ell li va demanar fer una nota informativa davant la incertesa generada en els bancs. "Jo no vaig rebre cap trucada de cap entitat bancària", ha puntualitzat.

Lesmes ha reconegut que va parlar per telèfon amb el president de la sala tercera, Luis María Díez-Picazo, després de transcendir la sentència: "Vaig tenir diverses converses amb ell", ha di. En aquesta conversa, el president del Suprem li va traslladar la necessitat d'emetre "una nota aclaridora" per definir l'impacte de la sentència, per exemple en termes de retroactivitat, però que al magistrat Díaz-Picazo "no li va semblar oportú,no estava d'acord i un temps després em va comunicar que el que anava a fer era convocar un ple ". El ple del Tribunal Suprem es reunirà el 5 de novembre per revisar la polèmica sentència.