La precandidata a la presidència del Cercle d'Economia, Rosa Cañadas, ha presentat aquest divendres 15 membres de la seva junta per liderar l'entitat barcelonina amb una clara aposta per la joventut dins del Cercle amb 5 membres de menys de 40 anys, dels quals dos en tenen menys de 30, circumstància que no s'havia donat mai. A més, entre els membres de l'equip de Cañadas hi destaquen els emprenedors com Sacha Michaud, cofundador de Glovo, o Josep Gómez, CEO de Reby, alhora que perfils amb experiència dilatada tant en el món empresarial com en el públic com Jorge Lasheras, president del Cercle Empresarial Japó-Espanya, o Rosa Nonell, doctora en Economia i professora de Política Econòmica de la UB, o el periodista Rafael Vilasanjuan.

Cañadas ha presentat el seu equip en una roda de premsa on tornar a repassar les seves línies principals de la campanya i ha insistit en el fet que els 15 membres presentats són exemple d'aquestes línies. Concretament, l'encara precandidata ha assegurat que el seu propòsit és identificar i atendre els riscos i oportunitats associats a qüestions com la demografia, la immigració, la salut, i la innovació científica i tecnològica, línies en les quals ja ha insistit en diverses ocasions. Alhora, ha tornat a donar el seu suport incondicional a les pimes i ha cridat a continuar estimulant els nous models d'emprenedoria. Davant la falta de membres de grans corporacions i empreses a la candidatura, Cañadas ha assegurat que encara queda marge per presentar nous membres de la junta  d'aquí a les eleccions i ha afegit que la seva voluntat és, si guanya, incorporar perfils de la junta de Jaume Guardiola, el seu rival. Alhora, ha assegurat que el primer que vol fer un cop arribi a la presidència del Cercle és canviar els estatuts, per tal que es puguin interpretar i aplicar amb més facilitat de cara a les pròximes eleccions, ja que serà una feina farragosa.  

Un altre dels temes estrella pels quals ja ha estat preguntada diverses vegades Cañadas és la celebració de les jornades a Barcelona. En aquest sentit, la candidata segueix ferma en la seva opció per celebrar dos esdeveniments, un més reflexiu que tornaria a l'estil de Sitges, és a dir molt més reflexiu i amb la mirada llarga i un altre a Barcelona centrat en els problemes conjunturals del moment que sigui molt més curt

Membres de la candidatura

 1. Joan Francesc Bañó, soci d'Open House Games.
 2. Maria Rosa Fiol, vicepresidenta i directora d'AEBALL/UPMBALL.
 3. Gerard García, CEO de Deale.
 4. Josep Gómez, CEO de Reby.
 5. Jorge Lasheras, president del cercle Empresarial Japó Espanya.
 6. Marina López, directora corporativa del Grup Hotusa.
 7. Sacha Michaud, Emprenedors i confundador de Glovo.
 8. Rosa Nonell, doctora en economia per la UB i professora de Política Económica.
 9. Ramon Palou, CEO d'Onsecur.
 10. Marta Plana, cofundadora de Digital Origin.
 11. Xavier Prats, assessor especial de Teach for All.
 12. Stella Raventós-Calvo, presidenta d'AEDAF.
 13. Josep Soler Albertí, director general de l'Institut d'Estudis Financers (IEF).
 14. Silvia Sorribas, sòcia de Garrigues i KPMG.
 15. Rafael Vilasanjuan, director del Departament d'Anàlisi i Desenvolupament Global de ISGlobal.