Transversalitat i empatia. Aquestes són les dues bases amb les que Rosa Cañadas ha fomentat la seva candidatura per presidir el Cercle d'Economia. Així o ha assegurat l'encara precandidata en una roda de premsa celebrada aquest dilluns, on ha assegurat que "en els últims anys hi ha hagut menys transversalitat" dins de l'entitat. En aquest sentit, ha assegurat que la seva junta, si finalment és escollida, "representarà la transversalitat i empatia que necessitem", integrant a talents joves i sèniors, els diferents pilars del cercle: economia, política, acadèmia i part més social de la institució; i també ha apostat per conformar una junta paritària, però ja ha avisat que no serà gratuïta , sinó que inclourà dones que realment siguin líders en els seus sectors. En aquest sentit, ha assegurat que es necessita una junta que entengui el moment complex que viu Barcelona, Catalunya i Europa i que per a això "no serveixen els models del passat".

Un altre dels aspectes en els quals Cañadas ha posat especial atenció durant la seva presentació ha estat el fet de "tornar a la veu al soci", lamentant que durant l'últim mandat molts dels quasi 1.200 socis s'han sentit "allunyats" del Cercle i que fins i tot s'han infrautilitzat. Per això ha assegurat que la seva idea és que els socis han de poder debatre més a les jornades, ja que poden aportar molt al discurs de la institució.

Europa, democràcia i economia de mercat

Durant la roda de premsa, Cañadas, ha remarcat el que ella considera els tres grans àmbits d'influència del Cercle, l'economia, la democràcia i la presència a Europa. Sobre la democràcia, la precandidata ha cridat a reforçar les institucions, tant públiques com privades, a no criticar els populismes que afloren arreu d'Europa i fer-se les preguntes precises per descobrir perquè gran part de la societat no s'identifica amb la política tradicional. Per la part de l'economia de mercat, Cañadas, ha optat per "estimular emprenedoria" i món de les startups alhora que ha demanat no prendre de vista les grans corporacions ni les pimes, que sustenten l’ocupació a Catalunya amb el 70% dels llocs de treball. També s'ha volgut posicionar sobre els fons NextGenerationEU, sentenciant que el Cercle no es pot limitar a veure com es reparteixen, sinó que també han de ser partícips i involucrar-se.

Ara bé, d'aquests tres grans àmbits, en el que més atenció ha presentat la presidenta de la Fundació Tanja ha estat Europa. Com ja ha assegurat en anteriors declaracions, ha apostat perquè el Cercle tingui veu a Europa, recordant que cada cop més decisions es prenen des de Brussel·les i que, per tant, "hem de ser la veu de l’Europa meridional i mediterrània". En aquesta línia ha apostat per  registrar-se com a grup d’interès a la UE i així poder prendre partit de les grans decisions. Ara bé, el que ha descartat rotundament ha estat la possibilitat d'obrir seu fora de Barcelona, recordant que el Cercle sempre ha estat partícip de la descentralització de l'Estat i assegurant que no cal tenir una seu física per tenir veu a Madrid o Brussel·les.

Barcelona, capital mediterrània

Tot i aquesta crida a internacionalitzar el Cercle, Cañadas, també ha parat especial atenció a Barcelona, la seu de la institució, assegurant que la ciutat ha de tenir més personalitat i que ha d'aspirar a ser més que una cocapital espanyola, apostant per convertir-la en una vertadera "capital del mediterrani". En aquest sentit, ha assegurat que és un dels grans mercats de Barcelona i que s'ha de parlar més amb el mediterrani.

Un altre dels temes que implica Barcelona és la celebració de les tradicionals jornades del Cercle. En aquest àmbit la precandidata ha apostat per celebrar dues jornades anuals, unes a Barcelona, de caràcter més centrat en conferències i les segones a Sitges, on s'havien celebrat fins al 2019, que estarien més encarades als socis de l'entitat i on es podria reflexionar molt més sobre el mateix Cercle.

Per últim, Cañadas també ha comentat el procés electoral, assegurant que passi el que passi s'hauran d'actualitzar els estatuts per clarificar diversos punts, ja que no eren prou explícits. En aquest sentit, ha assegurat que ella en tot moment ha intentat "defensar el soci" per tal que fossin unes eleccions justes pels dos candidats. Sobre aquest tema, també ha demanat que tots els òrgans del Cercle siguin del tot imparcials d'ara fins al 12 de juliol, quan se celebraran les eleccions.