Poques hores abans de saber el desenllaç d'unes eleccions polèmiques, i en el marc d'uns dies d'informació més aviat opaca i escassa, la Cambra de Comerç de Barcelona ha enviat un comunicat exigint que el recompte final dels vots de les eleccions de dimecres passat es faci amb "rigor" i que el resultats es comuniquin "de forma clara" per part de la Junta Electoral de Cambres, amb l'objectiu d'evitar "lesionar la imatge de la corporació". El nerviosisme per si l'ANC es queda definitivament amb el poder de la institució és més viu que mai.

Tot i que originàriament sempre s'havien donat els resultats electorals des de la mateixa Cambra en una compareixença, aquesta vegada la institució opta per enviar una nota de premsa i evita comparèixer, després del "la situació creada" el dimecres passat a l'hora de donar les xifres provisionals. 

En un comunicat, ha "lamentat la situació creada la setmana passada", en què la comunicació dels resultats provisionals es va retardar moltes hores i en què van quedar 955 vots pendents de comptabilitzar, i ha demanat que "no es torni a repetir". La Junta Electoral farà el recompte final aquesta tarda i s'espera que comuniqui els resultats al vespre, al voltant de les 8, a través d'un comunicat.

D'altra banda, la Cambra ha assegurat que l'operatiu de tot el procés electoral va ser un "èxit" i que "va permetre portar endavant un procés electoral totalment nou, amb normalitat i fluïdesa a tots els col·legis que es van posar a disposició dels electors". Així mateix, l'ens cameral ha volgut deixar clar que ha assumit el cost del dispositiu per al procés electoral tot i ser corporació de dret públic i estar sota la tutela del Departament d'Empresa i Coneixement. En aquest sentit, explica que les subvencions que rep de caràcter públic tenen caràcter finalista i es destinen directament a projectes i programes de suport a l'empresa i l'emprenedoria.

Les eleccions es van celebrar la setmana passada i el recompte inicial de vots va donar la victòria a la candidatura independentista Eines de País, de l'ANC, amb 31 de les 40 vocalies. A unes hores de saber la resolució final, les coses encara poden canviar