La Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona ha interposat una denúncia als Mossos d’Esquadra perquè aquest matí ha rebut atacs violents a la seva seu ubicada a la Via Laietana de Barcelona. Un grup d’unes quinze persones han entrat "amb actitud violenta" i "amb la cara tapada amb màscares" a les oficines de la Cambra en horari laboral i "han trencat vidres, ordinadors i mobiliari d’oficina", segons han informat fonts de la mateixa organització i tal com es pot veure a les fotografies. 

IMG 20181126 WA0003

També han fet pintades amb símbols del moviment okupa i han amenaçat els treballadors, a qui han llançat pintura, i "la integritat física dels quals han posat en risc". A més, han maltractat el mobiliari, han trencat ordinadors i impressores i han deixat les oficines amb molts desperfectes. L’atac ha obligat a aturar l’activitat de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, la qual també denuncia l’augment de les ocupacions a Barcelona i la seva àrea metropolitana, així com la criminalització de la propietat. En aquest sentit exigeix a les administracions i a la societat una actitud ferma de condemna davant d’actituds violentes intolerables.

Tot i que les pintades deixen clar que es tracta d'una organització okupa, fonts de l'entitat afirmen que no acaben d'entendre la protesta concreta, però sí que alerten de l’augment d’actituds violentes en el si del moviment okupa. 

IMG 20181126 WA0002

La Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona (CPUBCN) és una entitat associativa de representació i serveis als propietaris d’immobles urbans i consultiva de les administracions. La CPUBCN també és una referència informativa pel que fa a les dades d’habitatge, tant des del punt de vista de l’estat dels lloguers com de les compravendes. En aquest sentit, elabora regularment estudis i informes propis.  

IMG 20181126 WA0006