La Cambra de Comerç de Barcelona, liderada per Joan Canadell, ha creat un Consell Assessor del Gabinet d’Estudis Econòmics i d’Infraestructures format per 10 acadèmics i professionals de l’economia de reconegut prestigi. El Consell es reunirà trimestralment i tindrà per funció proposar temes d’estudi, valorar les propostes de temes que es facin des dels òrgans de govern i dels equips tècnics de la institució, contrastar les metodologies i continguts dels estudis i validar les conclusions.

Entre els seus integrants hi ha l'exconseller d'Economia i president del Barcelona Institute of Science and Technology (Bist), Andreu Mas-Colell; el catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona (UB), Germà Bel, i el catedràtic d'Economia Pública a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Guillem López-Casasnovas.

També en formen part el degà de la UPF Barcelona School of Management i Catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat, Oriol Amat; el degà de Col·legi d'Economistes de Catalunya entre 2008 i 2018, Joan B. Casas, i la investigadora de l'Institut d'Anàlisi Econòmica de l'CSIC, Ada Ferrer.

Completen la llista l'investigador sènior al Centre de Recerca en Economia Internacional (Crei), Jordi Galí; la directora de la Barcelona Graduate School of Economics, Teresa Garcia-Milà; l'investigador sènior al Grup d'Anàlisi Quantitativa Regional (AQR), Raül Ramos, i la investigadora a l'Institut d'Economia de Barcelona (IEB), Elisabet Viladecans-Marsal.