Ha complit amb la seva paraula. La vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha rebutjat fer-se una foto en un fòrum per ser l'única dona. A l'entrada de l'esdeveniment del primer Fòrum sobre Lideratge Empresarial i Directiu "Madrid Leaders Forum" celebrat aquest dimarts en el recinte firal d'IFEMA, quan estava previst realitzar la fotografia oficial, la cap d'economia del govern espanyol ha comunicat al president de la Confederació Empresarial de Madrid CEIM-CEOE, Miguel Garrido, que no participaria en el retrat. "Ho sento, de veritat, ho hauríem d'haver parlat", diu la ministra durant el moment captat per les càmeres.

 

Així doncs, Calviño s'ha negat a fotografiar-se amb els organitzadors de l'esdeveniment per ser l'única dona de la imatge, tal com ja havia promès fa mesos que faria si es repetia la circumstància. El passat mes de febrer, la ministra advertir que no tornaria a fer-se una foto o a participar en un debat en què fos l'única dona. "No podem seguir considerant normal que no estigui present el 50% de la nostra població", va afirmar la vicepresidenta espanyola. I així ho ha fet en aquesta ocasió.

Sí que ha participat a l'esdeveniment

Tanmateix, Calviño sí que ha participat en l'esdeveniment empresarial. Ella mateixa ha reconegut a Twitter que ha estat "un plaer participar en la primera edició del Madrid Leaders Forum sobre lideratge empresarial i direciu, impulsat pel CEIM, i compartir reflexions sobre els reptes actuals, les perspectives econòmiques d'Espanya i el desplegament del pla de recuperació Next Generation EU". De fet, la ministra s'ha encarregat de tancar les ponències del matí, tal com ha comunicat a les xarxes socials l'organització del fòrum. 

TUIT Nadia Calviño sobre foro empresarial
La ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, s'expressa a Twitter sobre la seva experiència en el fòrum econòmic celebrat aquest dimarts a Madrid

D'acord amb el que ha comunicat a les xarxes socials la patronal, durant la jornada d'aquest dimarts han participat en el fòrum el mateix president de l'entitat, l'esmentat Miguel Garrido; el cap de la CEOE, Antonio Garamendi; i l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida. Llavors, sembla ser que Calviño ha estat l'única dona que ha intervingut en les xerrades del fòrum celebrades durant el matí d'aquest 10 de maig. Tal com es veuen a les imatges compartides per la ministra, no es veuen gaires dones en el recinte firal d'Ifema. És més, la comunicació del fòrum només ha compartit a Twitter les intervencions de Garrido, Garamendi i Almeida, però no pas de Calviño.