El Consell d'Administració de CaixaBank ha fet aquest dijous la proposta pel nou Comitè de Direcció de l'entitat financera resultant de la fusió per absorció de Bankia. Segons la proposta, que haurà de ser aprovada pel Consell d'Administració un cop s'hagi efectuat la fusió, dotze dels quinze directius de la nova CaixaBank provindrien de l'entitat catalana.

La presidència del banc quedarà ocupada per l'actual president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, un cop sigui designat pel nou Consell d'Administració de CaixaBank, mentre que l'actual conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, serà el primer executiu de la nova entitat  i presidirà el Comitè de Direcció.

Es preveu que la fusió entre CaixaBank i Bankia es materialitzi durant el primer trimestre del 2021, un cop es rebin totes les autoritzacions reguladores pertinents, i que la integració operativa entre les dues entitats s'executi abans de finalitzar 2021.

Els directius proposats per CaixaBank

La proposta pel nou comitè de CaixaBank, que estarà presidit per Gonzalo Gortázar, inclou Juan Alcaraz, director general de Negoci; Xavier Coll, director general de Recursos Humans (deixarà el seu càrrec l’1 de gener de 2022, data en què s’incorporarà David López en aquesta posició); Jordi Mondéjar, director general de Riscos; Iñaki Badiola, director de CIB & International Banking; Luis Javier Blas, director de Mitjans i Matthias Bulach, director de Comptabilitat, Control de Gestió i Capital.

Els sis directius restants proposats per CaixaBank són Manuel Galarza, director de Compliment i Control; Javier Pano, director Financer; Eugenio Solla, director de Sostenibilitat; Javier Valle, director d’Assegurances, Mª Luisa Martínez, directora de Comunicació i Relacions Institucionals i Marisa Retamosa, directora d'Auditoria Interna. El Secretari General i del Consell seria Óscar Calderón.

Il·lusió pel projecte

José Ignacio Goirigolzarri ha mostrat el seu desig perquè “la fusió es materialitzi com més aviat millor i que el nou equip comenci a treballar unit en el projecte que dona lloc a l’entitat financera més gran a Espanya”.

Per la seva part, Gonzalo Gortázar ha destacat que “aquest nou equip és el que l'entitat necessita per fer front als grans reptes als quals el sector s'enfrontarà en els pròxims anys”.