Quatre dels principals directius de Bankia han pactat la seva sortida de l'entitat abans que es defineixi l'organigrama de la nova CaixaBank, després que fos aprovada la fusió per absorció de Bankia el passat mes de desembre. Els directius que marxen de l'entitat són el conseller delegat, José Sevilla; el director general de persones, mitjans i tecnologia, Antonio Ortega; el secretari general del consell, Miguel Crespo, i la directora adjunta de comunicacions i relacions externes, Amalia Blanco, segons ha confirmat l'entitat a l'ACN.

Els quatre directius formaven part del comitè de direcció de Bankia des que el banc es va nacionalitzar l'any 2012 i han acompanyat a l'actual president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, durant tot el seu mandat. El banc ha assegurat que les sortides responen a "motius personals"

El nou organigrama

La sortida més destacada és la del conseller delegat, José Sevilla, alhora número dos de Goirigolzarri a l'entitat. Durant els últims mesos, el que serà el president de la nova CaixaBank va assegurar que Sevilla ocuparia posicions "de gran responsabilitat" en el comitè de direcció de la nova entitat, després d'haver reconegut que havia fet "una feina increïble" perquè l'operació arribés a bon port.

bankia jose sevilla efe

José Sevilla, el conseller delegat de Bankia. / EFE

A banda de les sortides d'aquests quatre directius, també cal recordar que el fins ara director financer de Bankia, Leopoldo Alvear, s'ha incorporat recentment al Banc Sabadell, on també ocuparà el càrrec de director financer en substitució de Tomàs Varela.

Al llarg d'aquesta setmana, està previst que Bankia i CaixaBank tanquin l'organigrama definitiu de la nova entitat. La presidència estarà ocupada per Goirigolzarri, mentre que el càrrec de conseller delegat serà per Gonzalo Gortázar, qui ho era també a CaixaBank fins ara. Pel que fa a la resta de l'equip, cap de les dues entitats ha fet públic cap nom.

El president de CaixaBank, Jordi Gual, va destacar el passat mes de desembre que la fusió donarà lloc a l'entitat més gran del país, amb un volum d'actius superior a 660.000 milions d'euros, quotes de mercat pròximes al 25% i més de 20 milions de clients.

Pròrroga en la privatització

El govern espanyol també ha aprovat aquest dimarts en el Consell de Ministres prorrogar dos anys més, fins a finals de 2023, el termini perquè l'Estat privatitzi la seva participació del 61,8% a Bankia, que després de la fusió amb CaixaBank passarà a superar el 16% d'aquesta entitat.

La ministra portaveu, María Jesús Montero, ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que la finalitat d'aquesta ampliació és afavorir la utilització més eficient dels recursos públics maximitzant la recuperació d'ajudes.

L'extensió del termini de privatització, la tercera que s'aprova comptant les acordades abans pel Govern de Mariano Rajoy, permetrà al FROB, el fons de l'Estat que posseeix la participació a Bankia, executar la seva estratègia de desinversió "amb més flexibilitat", ha afegit la també ministra d'Hisenda.