La nova filial de finançament al consum i mitjans de pagament de CaixaBank, CaixaBank Payments & Consumer, ha constituït el seu consell d'administració, amb Juan Gandarias com a conseller delegat, directiu que pilotarà una companyia que gestiona un crèdit viu d'uns 8.300 milions d'euros.

Fruit de la fusió de les filials de mitjans de pagament i finançament al consum, la nova companyia està presidida per Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank, i el consell d'administració compta amb 15 membres, set d'ells independents.

En un comunicat, l'entitat bancària detalla aquest dimarts que s'han incorporat per primera vegada com a conselleres a una filial de CaixaBank Laura González-Estéfani, Rita Almela, Susana Voces i María Victoria Hernández Valcárcel.

La nova companyia es converteix en l'entitat líder en pagament amb targeta, amb un parc de 17,8 milions d'unitats comercialitzades i una quota per facturació del 23% en compres i del 28% a través dels TPV als comerços.

CaixaBank subratlla que l'entitat ocupa també una posició de lideratge en el mercat espanyol de pagament mòbil, amb una quota per sobre del 30%.

El president de la nova companyia ha destacat que, amb la constitució del consell d'administració, han "fet el primer pas perquè aquesta companyia tingui un paper determinant tant en el creixement del sector a Espanya com en l'impuls als objectius de rendibilitat de CaixaBank ".

Per la seva banda, Juan Gandarias ha destacat que la signatura "assumeix la missió de desenvolupar solucions per oferir la millor experiència de pagament i facilitar el finançament de les il·lusions i projectes de les persones".

En la primera reunió, el consell d'administració ha analitzat el pla estratègic per als propers 3 anys, que persegueix oferir la millor experiència als clients, crear aliances amb socis externs, avançar en la transformació digital i aconseguir més rendibilitat i promoure la cultura corporativa.

Pel que fa a les quatre dones que entren al consell, Laura González-Estéfani és actualment consellera delegada de TheVentureCity i experta en desenvolupament de negoci; Rita Almela és especialista en tecnologia i digitalització; Susana Voces és vicepresidenta global de l'àrea de restaurants de Deliveroo, i María Victoria Hernández Valcárcel és també consellera no executiva a The EQ Project International.

A més de la incorporació de les quatre directives esmentades, formen part, entre d'altres, del consell José Manuel Gabeiras, prèviament president de Servired i Redsys; Carlos Casanovas, president executiu de PromoCaixa; Joan Morlà, conseller i director general de Comercia Global Payments, i Ignacio Redondo, director executiu de l'assessoria jurídica de CaixaBank.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat