CaixaBank i Bankia consumaran la seva fusió aquest divendres 26 de març i, així, quedaran registrades com una sola entitat bancària. Ho han informat totes dues entitats, a través de sengles comunicats, a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), tot i que encara queda l'autorització final de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència i la del govern espanyol.

Per tal de portar a terme la fusió, Caixabank emetrà un total de 2.079 milions d'accions com a bescanvi de la fusió amb Bankia. Així, cada acció de l'entitat madrilenya equivaldrà a 0,6845 accions de Caixabank. Aquest intercanvi es produiria aquest mateix divendres, per tant les noves accions no començaran a cotitzar fins al pròxim dilluns dia 29 de març, segons ha explicat Bankia, que avui celebra la seva última junta d'accionistes a València, on previsiblement aprovarà els seus comptes de 2020 i reelegirà el seu president, José Ignacio Goirigolzarri, com a conseller executiu. 

Per poder fer front a aquesta fusió, Caixabank ha anunciat una ampliació de capital, encara que l'entitat no n'ha especificat la quantitat exacta. El que sí que ha explicitat és que durant el procés de fusió, entregarà més de 2.000 milions de títols als accionistes de Bankia. 

Sobre l'emissió d'aquestes noves accions, no hi haurà dret de subscripció preferent, ja que la subscripció d'aquests nous títols estarà reservada als que ja són titulars d'accions de Bankia. A més, tampoc es bescanviaran, en cap cas, les accions de Bankia de les quals CaixaBank ja en sigui titular ni les accions que Bankia tingui en autocartera, que s'amortitzaran.

"Una nova etapa il·lusionant"

Precisament, Goirigolzarri ha mostrat la seva satisfacció poc abans d'entrar a la junta d'accionistes i ha assegurat que divendres comença "una nova etapa, il·lusionant, però no exempta de riscos" que desembocarà en el grup financer més gran d'Espanya.

El president de Bankia també ha volgut remarcar "el magnífic treball" fet per la seva entitat i treballadors en els últims mesos i ha destacat que el balanç de l'última etapa de Bankia "no pot ser més positiu", posant com a exemple que el 42% dels seus clients recomanen treballar amb ells quan fa 8 anys només ho feia el 3%.