CaixaBank, a través de la seva línia de negoci AgroBank, ha llançat una nova línia de finançament de 100 milions d'euros per als seus clients del sector agrari que inverteixin en sistemes d'energies renovables per a l'autoconsum. La línia de finançament, ampliable si les peticions de crèdit superessin la quantitat inicial, té per objectiu donar suport a l'evolució del sector feia models més responsables, sostenibles i eficients, ha informat CaixaBank aquest dimecres en un comunicat.

L'entitat bancària ha assenyalat que la línia de finançament ha estat dissenyada pensant en les necessitats específiques dels clients de AgroBank que es troben amb dificultades per al abastament d'energia, així com per a qui desitgin millorar la seva eficiència energètica. Els sol·licitants podran obtenir finançament a través de crèdits en condicions favorables, i en molts casos aquest tipus d'inversions porten a assolir l'autosuficiència energètica o estalvis superiors a un 30% en els costos d'energia.

El 2018, l'entitat va concedir 645 milions d'euros en crèdits a projectes d'energies renovables amb una potència total instal·lada de 5.216 MW. CaixaBank ha llançat també altres línies de finançament específiques per impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic, com l'eficiència energètica o l'agricultura ecològica, buscant oportunitats a favor de la salut del planeta.

AgroBank, que compta amb gairebé 1.000 oficines pròpies, on els clients tenen a la seva disposició 3.000 professionals, realitza altres accions d'impuls al sector, com jornades tècniques o firma d'acords amb organitzacions de rellevància.