La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha avisat aquest dijous al matí Nissan que el Govern no l'hi posarà "gens fàcil" després que Nissan hagi confirmat el tancament de les plantes catalanes de Nissan. En una entrevista a Els Matins de TV3 durant la qual ha conegut la decisió de la marca nipona, Chacón s'ha queixat de la manca de resposta de l'empresa quan els governs català i espanyol li van presentar un pla que preveia la inversió de 300 milions d'euros per a les plantes catalanes i ha acusat l'automobilística de "certa deslleialtat". La consellera també ha afirmat que el tancament serà el que tindrà "més afectacions" quant a llocs de treball de la història a Catalunya i l'ha qualificat de "cop molt fort" i "terrible".

Chacón ha explicat que té previst reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller de Treball, Afers Social i Família, Chakir el Homrani, per analitzar la situació i decidir quines seran les actuacions a seguir pel Govern a partir d'ara.

Poc abans de conèixer el tancament, la consellera ha defensat que han lluitat per la supervivència de les plantes "des del minut 1" i ha recordat que fa uns mesos es va reunir amb la direcció de l'empresa al Japó. "Si intentem ajudar i que la resposta no s'entri a debatre és que la decisió ja estava presa o bé és menysteniment", ha lamentat. D'altra banda, ha destacat la importància de "tot l'ecosistema" que envolta l'empresa automobilística.

De la marca, ha comentat que en els darrers temps han portat una estratègia "molt erràtica" i ha posat d'exemple la planta de pintures anunciada fa uns mesos i que l'empresa va condicionar a un ERO de més 600 treballadors. "Se n'ha rigut de nosaltres o què ha passat?", s'ha preguntat la titular d'Empresa.

 

En l'entrevista a TV3, Chacón ha eludit parlar d'alternatives per a la planta de Nissan a Barcelona. "Estaríem facilitant el camí a Nissan", ha comentat la consellera d'Empresa, que ha dit que la Generalitat fa "continua recerca d'inversions". En aquest sentit, ha recordat que Catalunya està considerada com la millor regió del sud d'Europa per invertir-hi, segons el Financial Times.