El BBVA ha obtingut un benefici atribuït de 4.842 milions d'euros entre gener i setembre de 2022, un 47% més que en el mateix període de l'any passat, pels ingressos més grans derivats de la seva activitat comercial, segons ha informat aquest divendres l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquesta xifra inclou algunes despeses no recurrents, com els 201 milions d'euros fets servir en la compra d'oficines a Espanya a Merlin el juny, els costos nets associats al procés de reestructuració, així com els 416 milions procedents de BBVA USA i la resta de societats venudes al fons PNC. Excloent els impactes no recurrents, el benefici de l'entitat ha estat de 5.044 milions d'euros, un 37,1% més. En el tercer trimestre d'aquest any, BBVA va guanyar 1.841 milions d'euros, amb una alça del 34,1% respecte a un any abans.

Dinamisme de l'activitat

L'entitat ha destacat que el resultat aconseguit en aquest tercer trimestre és conseqüència del dinamisme de l'activitat, amb creixement de la cartera creditícia (+15% a tipus de canvi constants), i de la positiva evolució dels ingressos recurrents (+28,8%, també en constants). El marge d'interessos del BBVA ha assolit els 13.811 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any, un 32,6% més interanual, gràcies al fort creixement del crèdit, un 15% respecte a setembre de 2021, i a la millora dels diferencials de la clientela. Destaca especialment, segons el banc, la bona evolució d'aquesta línia a Mèxic, Turquia i Amèrica del Sud. El marge brut va obtenir 18.366 milions d'euros entre gener i setembre, la qual cosa suposa una alça interanual del 21,2%.

El conseller delegat de BBVA, Onur Genç, ha assegurat que "en els nou primers mesos de l'any hem aconseguit uns molt bons resultats i de gran qualitat. Esperem que els pròxims trimestres siguin positius per a BBVA i, com sempre, recolzarem a les empreses, a les famílies i a la societat en el seu conjunt en un entorn d'elevada incertesa econòmica", ha afirmat el conseller delegat de BBVA, Onur Genç.

Dividends del BBVA

El grup ha destacat que continua creant valor per a l'accionista: el valor tangible més dividends es va situar en 7,66 euros per acció a 30 de setembre, la qual cosa suposa una alça interanual del 20%. Aquesta xifra inclou el dividend de 12 cèntims d'euro bruts per acció que BBVA va abonar als seus accionistes el passat 11 d'octubre, a compte dels resultats de l'exercici 2022, un 50% més que el repartit a l'octubre de l'any anterior.

Durant els nou primers mesos, 8,6 milions de nous clients es van unir a BBVA. Aquesta xifra rècord, segons l'entitat, és més de 2,5 vegades la captació de clients de fa cinc anys. Una mica més de la meitat d'ells (el 54%) es van incorporar al banc a través de canals digitals.